Optimaal gebruik CV-ketel

Een optimaal gebruik van uw CV-ketel draait om de volgende factoren:

Levensduur

Wanneer uw ketel jaarlijks wordt onderhouden, schoongemaakt en goed wordt afgesteld, dan gaat uw ketel gewoon langer mee. En ieder jaar telt, wat ons betreft.

Rendement

Bij de jaarlijkse onderhoudsbeurt besteden wij veel aandacht aan het testen en optimaliseren van het rendement van uw CV-ketel. Dat is prettig in het kader van de hedendaagse energieprijzen. Als het rendement van uw ketel met een paar % toeneemt heeft u de investering in het Bolwerk Gas Service abonnement al terugverdiend.

Veiligheid

In vergelijking tot een ver verleden gebeuren er tegenwoordig relatief weinig ongelukken met CV-ketels. Dat is geen reden om de veiligheid van uw ketel uit het oog te verliezen. De jaarlijkse onderhoudsbeurt kunt u in dat kader ook beschouwen als een inspectie, waarin onderdelen die aan het einde van de levensduur zijn worden gesignaleerd en vervangen.

Voorkomen storingen

Uiteraard willen wij ervoor zorgen dat u er altijd warmpjes bij zit. Dankzij de jaarlijkse onderhoudsbeurt vermindert de kans op storingen aanzienlijk. En mocht zich een storing voordoen, dan zij wij uiteraard snel bij u om deze te verhelpen. Dat hoort namelijk ook bij het Bolwerk Gas Service abonnement.

Wat kunt u zelf doen?

Eén keer per jaar onderhoud is in principe voldoende, maar het is goed als u zo af en toe eens naar de ketel kijkt en controleert:
• of de waterdruk nog op het juiste niveau is. U kunt zo nodig bijvullen en de installatie ontluchten
• of gastoevoer en netspanning nog in orde zijn
• of de batterijen van de klokthermostaat al aan vervanging toe zijn.
Mocht u het vermoeden hebben dat iets niet in orde is, belt u dan even met Bolwerk Gas Service.